Mod de preparare Placinta cu mere de post

Compozitie: 

  1. Aluatul se face din fin cu ap rece si foarte putin sare.
  2. Se bate mult.
  3. Se lasa sa se odihneasc.
  4. Se întinde, se pune margarina Rama Maestro în aluat si se înveleste bucata de margarina cu aluatul.
  5. Se întinde iar.
  6. Operatia aceasta se face de patru ori (de dou ori se strânge aluatul în trei si de dou ori în patru).
  7. Între fiecare întindere, repaus de un sfert de ora.
  8. Când e gata, adica dupa ultima întindere, se coace jumtate din aluat în tava si se presara cu pesmet fin, de cozonac sau chifle.
  9. Când e pe jumatate copt, se pun merele peste aluat si apoi jumatatea ramasa.
  10. Se pune iar la copt.
  11. Când e pe jumatate copt, se pun merele peste aluat si apoi jumatatea ramasa.
  12. Se pune iar la copt.
  13. Când e rumenit, se presoara cu zahar în pudra si se mai bune putin la cuptor.
  14. Apoi, se taie dup bunul plac.
  15. Aluatul se lucreaza la rece.
  16. Se coace la foc potrivit.
  17. De preferat sunt merele domnesti care se curata de coaja si se trec printr-o razatoare speciala care le taie în felii foarte subtiri.
  18. Când sunt gata taiate, se pune cantitatea de zahar dupa plac si se tin la marginea aragazului sau a plitei de gatit, pâna ce se patrunde zaharul în fructe.
  19. Apoi le ducem , la racoare, pâna le vine rândul la umplut placinta.