Mod de preparare Placinta cu mere si bezea

  1. Intr-un castron se mixeaza untul cu ouale (adica cele 3 galbenusuri si oul intreg) si zaharul.
  2. Se adauga faina, praful de copt si se aduna cu mana un aluat,mai moale putin dar care nu se prinde de maini.
  3. Se imparte in 2.
  4. Merele curatate de coaja se razuiesc.
  5. Se storc bine intre palme de suc si amesteca cu zaharul si scortisoara.
  6. In tava (folositi una nu prea mare) pregatita cu hartie de copt se intinde prima foaie, presara putin gris si se pun merele.
  7. Apoi foaia a doua si se inteapa cu furculita in mai multe locuri.
  8. Dam la copt la foc potrivit si lsam 30-35min pina cand este aproape coapta.
  9. Batem albusul spuma tare si punem cate o lingura de zahar si batem in continuare pana cand sta teapan si zaharul e complet topit.
  10. Intindem peste prajitura si mai dam 5 min la cuptor,sa prinda culoare.