Mod de preparare Placinta cu mere si gutui

  1. Curatati merele si gutuile de coaja si dati-le prin razatoarea mare.
  2. Puneti-le apoi intr-o tigaie adanca si caliti-le 5 minute, la foc iute, amestecand din cand in cand.
  3. Cand trec aceste 5 minute, adaugati zaharul brun si siropul de artar si continuati sa caliti fructele alte 5 minute, amestecand din cand in cand.
  4. Adaugati apoi scortisoara, amestecati si continuati sa le caliti inca 5 minute (sau pana se evapora sucul lasat de fructe).
  5. Dupa ce ati terminat de calit fructele, puneti-le intr-o strecuratoare si lasati-le la scurs pana se racoresc.
  6. Cat se racesc fructele, preparati aluatul.
  7. Puneti ingredientele pentru aluat in masina de paine (sau intr-un mixer) in urmatoarea ordine: laptele caldut, amoniul, zaharul pudra, un praf de sare, Bourbon-Vanille, galbenusurile de ou, margarina Rama si, la sfarsit, faina.
  8. Puneti cuva in aparat si alegeti programul pentru aluat.
  9. Porniti-o si in 15 minute aveti aluatul gata (daca preparati aluatul la mixer, mixati compozitia cca. 15 minute, la viteza constanta).
  10. Cand aveti aluatul gata, puneti-l pe masa de lucru (pe care tapetati-o in prealabil cu un praf de faina) si impartiti aluatul in doua parti egale.
  11. Intindeti prima foaie (subtire) si asezati-o in tava in care ati pus deja o hartie de copt.
  12. Adaugati merele si gutuile peste foaie si intindeti-le, intr-un strat uniform, pe intreaga suprafata a foii.
  13. Intindeti apoi si a doua foaie, asezati-o peste fructe, dupa care introduceti tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, unde o sa o lasati timp de 50-60 de minute (sau pana cand foaia de la suprafata devine aurie).
  14. Odata ce ati scos-o din cuptor, lasati placinta sa se racoreasca, dupa care o puteti taia in ce forma doriti.
  15. Puneti in farfurioare (sau asezati toate bucatile pe un platou), presarati pe deasupra zahar pudra si se poate servi.