Mod de preparare Placinta cu visine si ciocolata

  1. Pentru aluat, se amesteca intr-un vas faina cu sarea, praful de copt, zaharul, zaharul vanilat si scortisoara macinata.
  2. Se adauga oul batut si se amesteca.
  3. Se incorporeaza apoi Rama Maestro si se framanta adaugand 2-3 linguri apa rece pana cand se va obtine un aluat omogen.
  4. Aluatul obtinut se da la rece 30 minute.
  5. Se incinge cuptorul la 220C.
  6. Se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina o forma dorita (eu am folosit una dreptunghiulara).
  7. Pentru umplutura, se amesteca visinele (daca sunt proaspete se scot samburii) cu praful de pudding de ciocolata si aromele.
  8. Se intinde aluatul la grosimea de aprox. 1 cm.
  9. Se tapeteaza baza si marginile formelor cu aprox. din cantitatea de aluat.
  10. Se toarna inauntru visinele si se acopera cu o foaie de aluat.
  11. Placinta se da la copt 25-35 minute pana cand aluatul s-a facut, s-a rumenit si a devenit crocant.
  12. Placinta mea este mai deosebita deoarece eu mi-am impartiti aluatul astfel incat sa am si pentru a mai face inca o foaie de aluat si pentru a confectiona o sticla din aluat.
  13. Le-am copt pe toate apoi am asamblat astfel: am decorat sticla din aluat cu fondant, am pus placinta cu visine pe farfurie, am asezat in ea sticla decorata, am asezat un „capac” de aluat si am decorat apoi cu struguri din fondant.