Mod de preparare Placinta de ciocolata cu visine

  1. Incalzeste cuptorul la 220C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o forma de placinte.
  2. Intr-un vas, bate Rama Maestro cu cele trei feluri de zahar apoi incoporeaza oul si iaurtul.
  3. Intr-un alt vas amesteca ingredientele uscate apoi incorporeaza-le in amestecul de ingrediente ude.
  4. Framanta pana cand se obtine un aluat omogen, apoi da aluatul la rece timp de minim 20-30 minute.
  5. Intre timp, amesteca visinele cu sirop impreuna cu amidonul alimentar si vanilia.
  6. Ia aluatul de la rece si intinde aproximativ 2/3 din el intr-o foaie de 1 cm grosime.
  7. Aseaza foaia intinsa in forma, atfel incat sa fie aluat la baza si pe marginile formei si toarna umplutura in forma.
  8. Din restul de aluat fa firimituri care apoi presara-le peste umplutura.
  9. Da placinta la copt 35 minute, apoi scoate-o, presara-o cu putin zahar cu scortisoara si da-o la copt pentru inca 5-10 minute.