Mod de preparare Placinta dobrogeana modificata

  1. Branza rasa se amesteca cu 300 g de smantana, branzica dulce, zaharul, esenta rom, stafidele, zaharul vanilat.
  2. Se ung cu margarina topita, una cate una, doua sau trei foi de placinta, care se suprapun si deasupra se pune o parte din amestecul de branza si se intinde uniform pe toata foaia.
  3. Faci la fel de 5 ori.
  4. Se ruleaza apoi si se strange putin ca pe o armonica.
  5. Foile rulate se pun intr-o tava unsa cu margarina Rama, eu am pus intr-o tigaie unsa si i-am dat forma rotunda.
  6. Se ung cu margarina Rama topita.
  7. Apoi intepam acele rulouri cu furculita ca sa respire in timpul coacerii.
  8. Apoi facem un sos din cele 5 oua si restul de smantana si se toarna deasupra ca sa inoate acele rulouri.
  9. Mai lasam afara vreo 10-15 min si apoi la cuptor cu ea.