Mod de preparare Placinta frantuzeasca cu mere

  1. Pasul 1

    Taiati margarina Rama Maestro in bucatele mici. Cerneti faina cu un praf de sare intr-un bol adanc. Adaugati margarina Rama Maestro, 90g zahar si albusul de ou.

  2. Pasul 2

    Amestecati bine ingredientele cu un mixer sau o lingura de lemn si formati o bila compacta de aluat. O impachetati in folie si o lasati la frigider pentru 30 de minute.

  3. Pasul 3

    Acoperiti stafidele cu apa calduta si lasati pentru 10 minute, apoi le scurgeti si le uscati. Taiati nucile in bucati mari. Curatati merele de coaja si de samburi, apoi taiati-le in felii subtiri. Amestecati merele cu 15g zahar, scortisoara, stafidele si alunele de padure.

  4. Pasul 4

    Presarati suprafata de lucru cu faina si intindeti aluatul in forma de cerc cu diametrul de aprox 30cm. Ungeti cu margarina Rama Maestro o forma de 24 de cm. Tapetati forma, atat fundul cat si peretii ei cu aluatul obtinut.

  5. Pasul 5

    Presarati deasupra pesmetul, apoi adaugati umplutura de mere.Coaceti in cuptorul preincalzit pentru 40-50 de minute. Lasati prajitura in forma pentru 10-15 minute, apoi detasati peretii formei. Taiati apoi prajitura in 12 portii.

  6. Pasul 6

    Puteti varia reteta adaugand o mana de stafide, merisoare sau ghimbir. Alunele de padure pot fi inlocuite cu migdale, fistic sau nuci pecan.Ungeti aluatul inainte de coacere cu ou batut pentru a-I da stralucire. Puteti inlocui pesmetul cu 2-3 lingurite de praf de budinca.