Mod de preparare Placinta in caldare

  1. Rama se freaca cu oul si sarea.
  2. Se adauga laptele in care s-a desfacut drojdia.
  3. Se incorporeaza atata faina incat sa se obtina un aluat ca painea.
  4. Se framanta bine si se introduce aluatul intr-un saculet de panza mai mare, pentru ca acesta sa aiba loc sa creasca.
  5. Se leaga saculetul la gura si se scufunda intr-o caldare cu apa rece.
  6. Cand saculetul s-a ridicat deasupra apei , inseamna ca aluatul a crescut suficient.
  7. Se scoate afara, se desface saculetul, se imparte in doua si fiecare coca se intinde pe planseta in grosime de circa jumatate de deget.
  8. O foaie se aseaza in tava pregatita si se acopera cu umplutura, apoi cu cealalta foaie.
  9. Se unge putin cu lapte si se coace la foc moderat.
  10. Se taie fierbinte in tava si se serveste calda.
  11. Aceasta placinta este foarte gustoasa si daca se umple cu caise.