Mod de preparare Placinta Marcela

  1. Se amesteca 2 oua, 1 plic de praf de copt- care se va stinge cu otet, 1 cescuta de ulei- care poate fi inlocuita cu succes de 100 mg de margarina Rama, 1 cescuta de zahar si 500 g faina, dupa care se vor pune la frigider.
  2. In timp de 15-20 min. se va pregati compozitia pentru placinta.
  3. Putem sa alegem mere, dovleac, sau branza de vaci.
  4. Si merele si dovleacul se rad cu razatoarea, se pune zahar dupa gust, la mere se pune si un pic de scortisoara.
  5. Se poate pune aceasta compozitie si necalita, dar sfatul meu este sa lasati un pic sa se scurga de suc.
  6. Se imparte compozitia in 2 parti, se intinde fiecare parte cu sucitorul, se formeaza 2 foi.
  7. Se unge o tava cu un cubulet de margarina Rama, se aseaza o foaie, se pune compozitia, dupa care se aseaza cea de-a 2-a foaie.
  8. Se lasa la cuptor la 180 grade, 90 min.
  9. Se scoate din cuptor, se pudreaza cu zahar pudra.