Mod de preparare Plăcinta senator

  1. Se separă albuşurile de gălbenuş.
  2. Se bate albuşul spumă cu zahărul până stă telul în picioare.
  3. Se freacă gălbenuşurile cu 4lg de ulei.
  4. Se adaugă coaja şi zeama de lămâie, zahărul vanilat.
  5. Se încorporează în albuşul bătut spumă şi se adaugă o cană de făină.
  6. Se tapeteaza tava, se toarnă compozitia în tavă şi se dă la cuptor.
  7. În acest timp se amesteca brânza de vaci cu 6 gălbenuşuri, zahăr după gust(1/2 cana) si zahăr vanilat.
  8. Se pune deasupra foii care este pe jumatate coapta.
  9. Se bat albusurile cu o cana de zahar si cand se intareste branza se adauga albusul, se intinde pe toata suprafata si se coace pana capata o culoare galben aramie.
  10. Se serveste rece.