Mod de preparare Placinte cu struguri si crusta de alune

Aluat:

  1. Se framanta rapid un aluat din faina, Rama Maestro, zahar, 1 ou si laptele.
  2. Se infasoara in folie si se da la frigider 30 min.
  3. Se intinde pe planseta o foaie din 2/4 din aluat.
  4. Se taie cercuri( diametrul 12 cm), care se aseaza in 6 forme ( diametrul 10 cm).
  5. Din restul de aluat se intinde o foaie si se taie 6 cercuri( diametrul 10 cm), care vor servi drept capace pentru placinte.

Umplutura:

  1. Se amesteca alunele cu pesmetul, zaharul si scortisoara; se presara pe blatul de aluat.
  2. Se curata strugurii si se aseaza pe blat, intr-un strat gros.
  3. Se aseaza deasupra capacelul de aluat si se lipesc bine marginile.

Finisare:

  1. Se incinge cuptorul la 200 grade C.
  2. Se da in fiert frisca intr-o craticioara, cu miere si zahar.
  3. Se inglobeaza alunele pisate si se aseaza compozitia pe capacelele de aluat.
  4. Placintele se coc 40 min, apoi se scot si se lasa sa se raceasca.
  5. Se servesc cu o palarie de frisca batuta cu scortisoara.