Mod de preparare Placinte moldovenesti cu branza

  1. Pentru aluat, am dizolvat drojdia in laptele caldut, am adaugat cateva linguri de faina, am amestecat, apoi lasam compozitia sa creasca intr-un loc cald.
  2. Se freaca galbenusurile cu zaharul si sarea pana se fac spuma si apoi se adauga drojdia si faina si se amesteca.
  3. Se framanta acest aluat aproximativ 20 de minute si apoi se adauga margarina Rama calduta.
  4. Aluatul trebuie lasat o ora sa creasca dupa care se intinde o foaia de placinta, nu foarte subtire.
  5. Se portioneaza in patrate mici si se fac mai multe placintele, suprapunand colturile opuse, dupa ce ai pus umplutura.
  6. Cat timp creste aluatul, pregatim umplutura.
  7. Branza de vaci ( se poate folosi si branza sarata de oaie framantata) se amesteca cu vanilia, ouale, stafidele, coaja de lamaie si laptele si din compozitia obtinuta punem cu lingura pe patratelele de aluat.
  8. Se unge o tava, se pun placintele, apoi se ung cu ou batut si se dau la cuptor cca 30-45 minute la foc mediu.
  9. Sunt gata cand s-au rumenit frumos.
  10. Se scot si se pudreaza cu zahar vanilat.