Mod de preparare Poale-n brau 2

  1. Se dizolva drojdia in laptele usor incalzit.
  2. Se adauga cateva linguri de faina, se amesteca si se lasa sa creasca la loc cald.
  3. Se freaca spuma doua galbenusuri cu zaharul si sarea.
  4. Se adauga maiaua, coaja de lamaie, vanilia si faina si se amesteca.
  5. Se framanta aluatul timp de douazeci de minute, apoi se adauga, putin cate putin, margarina  calduta.
  6. Se lasa sa creasca o ora, dupa care se intinde o foaie cam de 5 mm grosime.
  7. Se taie patratele de 8 x 8 cm pe care se pune umplutura si se aduna colturile opuse unul peste altul.
  8. Placintele se ung cu un galbenus batut si se asaza in tava unsa presarate cu zahar.
  9. Se coc la foc slab primele zece minute, dupa care se continua coptul la foc potrivit.
  10. Cand este gata, se presara cu zahar vanilat.
  11. Branza de vaci pentru umplutura se trece prin sita si se amesteca apoi cu galbenusurile, grisul, smantana si zaharul.