Mod de preparare Poale-n brau

  1. Se cerne faina intr-un bol. Laptele se incalzeste putin. Intr-un castronel punem drojdia, o lingurita de zaha, o lingura de ulei si laptele si lasam drojdia sa creasca 15-20 de minute.
  2. Dupa ce a crescut o adaugam peste faina, adaugam si 2 oua, 5 linguri de zahar, sarea, esenta de rom si amestecam bine. La final adaugam si uleiul, mai amestecam odata apoi lasam la dospit pentru aproximativ o ora. (in functie de cat de cald este in camera si cat de mult creste).
  3. Amestecam branza cu 5 linguri de zahar, un ou, coaja de lamaie si stafidele.
  4. Cand aluatul este dospit, se fac gogoloaie mici cam cat o minge de tenis de camp. Fiecare gogoloi se intinde (la jumatate se lasa mai groasa foaia, se cresteaza pe margini in 5-6. La jumatate se adauga cate o lingura de compozitie, apoi se impatureste, o parte din stanga, una din dreapta si tot asa.
  5. Se mai lasa la crescut pentru 10-15 minute. Se pun in tava  se ung cu un ou batut si se dau cu zahar pudra.
  6. Se lasa la cuptor 35-40 de minute, pana sunt rumenite. (Atentie nu dati focul tare pentru ca se vor arde si nu se vor coace).
  7. Se obtin aproximativ 20 bucati.(in functie de cat de mari le faceti)