Mod de preparare Pogacele cu cascaval

  1. Intr-un castronel am pus drojdia, o parte din apa putin calduta, o lingurita de zahar si una de faina, am amestecat bine si am lasat maiaua 5 minute sa creasca.
  2. Intr-un castron mare am pus faina, untura, uleiul, sarea, harissa, chimenul, ouale batute bine inainte, restul de apa calduta.
  3. Dupa ce maiaua a crescut, am amestecat pentru inceput cu o lingura, apoi am trecut la framantatul cu mana.
  4. Am framantat aluatul cam 7 minute, pana cand, daca il apasam cu degetul revenea la forma initiala, apoi l-am lasat 1 ora la dospit.
  5. Cascavalul l-am dat pe razatoarea mare, apoi l-am amestecat cu smantana si branza Fagaras.
  6. Dupa ce aluatul a dospit, l-am impartit in 2, am luat prima bucata de aluat, am intins-o pe blatul de lucru presarat cu putina faina, l-am intins bine, am pus jumatate din compozitia de cascaval peste, am impachetat aluatul in 4 si apoi l-am framantat din nou adaugand faina.
  7. Odata compozitia incorporata in aluat, am intins din nou aluatul, l-am impachetat in 4, apoi iarasi l-am intins si impachetat, si tot asa de 3-4 ori. La final, a 4-a oara, dupa ce l-am intins (o grosime de aproximativ 1 cm), am luat un pahar cu gura potrivita ca si marime, si am taiat cu el cercuri, pe care mai apoi le-am lasat 15 minute sa mai creasca; apoi le-am uns cu ou si am presarat pe o parte din pogacele susan negru, daca nu aveti sau nu va place, puteti presara susan alb, chimen sau puteti lasa asa.
  8. Am repetat operatiunile de mai sus pana cand am terminat aluatul si s-au copt toate pogacile.