Mod de preparare Prajitura "Alba ca zapada"

  1. Se pune 30 gr Rama Maestro Savoare de Unt cu un ou,150 gr zahar,3 linguri miere, 4 linguri lapte intr-o cratita pe bain-marie( deasupra unei alte cratite in care clocoteste apa) si se amesteca pana se topeste si se omogenizeaza totul.
  2. Se da jos de pe foc,se adauga faina si amoniacul stins cu o lingurita de otet si se amesteca pana iese un aluat ce se poate intinde. Se imparte aluatul in trei si se intind trei foi cat mai subtiri(vor mai creste la copt).
  3. Se coc foile pe dosul unei tavi,la foc iute. Atentie cand le intoarce-ti pe partea cealalta deoarece sunt foarte fragile si se pot rupe usor.Daca totusi s-a rup una, o puteti folosi asa,si cand asamblati prajitura o puneti la mijloc.
  4. Laptele ramas se fierbe impreuna cu pliculetul de zahar vanilat si cana d egris, mestecand continuu ca sa nu faca cocoloase. Se lasa sa se raceasca.
  5. Se freaca Rama Maestro Svoare de Unt cu 100 gr de zahar pudra pana se face spuma. Dupa ce s-a racit grisul se amesteca cu compozitia de unt apoi se adauga zeama de la o lamaie si se amesteca bine pana se omogenizeaza.
  6. Se umplu foile cu crema si se dau la frigider pana a doua zi.
  7. Se face glazura astfel: se topeste ciocolata impreuna cu o lingura de Rama Maestro la bain-marie,apoi se intinde uniform deasupra prajiturii si se lasa sa se raceasca.
  8. Dupa ce s-a racit se taie romburi cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit,care s esterge dupa fiecare bucata taiata.