Mod de preparare Prajitura Alba ca Zapada

  1. Mixam ouale cu zahar, ulei, lapte, apoi adaugam faina amestecata cu sare si praf de copt.
  2. Aluatul framnatat se imparte in 3 bucati.
  3. Se coc 3 foi pe dosul tavii unse cu ulei, cam 10 minute la foc mic, fiecare.
  4. Mixam bine margarina Rama cu zaharul; se amesteca intr-o craticioara faina cu laptele, cu grija sa nu aiba cocoloase.
  5. Se amesteca continuu sa nu se prinda, dupa ce a inceput sa se ingroase se mai fierbe inca 5 minute.
  6. Se lasa crema la racit.
  7. Se freaca margrina cu zaharul, coaja rasa de lamaie si sucul si apoi incorporam faina cu lapte (de mai sus) care trebuie sa fie rece, nici macar caldut ca riscam sa se taie crema.
  8. Ungem prima foaie cu crema, punem a doua foaie, apoi restul de crema, urmeaza a treia foaie.
  9. Asezam ceva greutate pe prajitura si o dam la frigider.
  10. E indicat ca prajitura sa stea o noapte la frigider sau 1 zi sa se inmoaie.