Mod de preparare Prajitura Alba ca Zapada

  1. Se pune 1 ou impreuna cu 30 g unt, 150 g zahar, 3 linguri de miere si 3 linguri lapte intr-o oala la bain-marie si se amesteca pana se omogenizeaza totul.
  2. Se ia de pe foc, se adauga faina si amoniacul stins cu o lingurita de otet si se amesteca pana iese un aluat care se poate intinde.
  3. Se imparte aluatul in trei si se intind trei foi cat mai subtiri.
  4. Se coc foile pe dosul unei tavi, la foc mare.
  5. Laptele ramas se fierbe impreuna zaharul vanilat si cana de gris, amestecand continuu, dupa care se lasa sa se raceasca.
  6. Se freaca untul cu 100 g de zahar pudra pana se face spuma.
  7. Dupa ce s-a racit grisul se amesteca cu compozitia de unt apoi se adauga zeama de la o lamaie si se amesteca bine pana se omogenizeaza totul.
  8. Se umple foile cu crema si se pun la frigider pana a doua zi.
  9. Pentru glazura se topeste ciocolata impreuna cu o lingura de unt la bain-marie, apoi se intinde uniform deasupra prajiturii si se lasa sa se raceasca.