Mod de preparare Prajitura Alina

  1. In primul rand se face aluatul: se pune intr-un vas faina, praful de copt, apa calduta, zararul pudra, margarina Rama, zahar vanilinat.
  2. Se framanta pana obtineti un aluat fraged.
  3. Aluatul se pune intr-o folie de plastic si se lasa la rece.
  4. Pentru crema de rahat, se da prin masina de tocat rahatul.
  5. Se pune intr-un vas la foc mic.
  6. Se pune zeama de la lamaie, zahar pudra si esenta de rom.
  7. Se amesteca, pana se obtine o pasta consistenta.
  8. Se scoate aluatul de la rece si se pune un strat de aluat intr- tava dreptunghiulara.
  9. Se coace vreo 30 minute la foc mic, 200 grade.
  10. Apoi se face la fel si pentru un al doi-lea strat de aluat.
  11. Dupa ce ati terminat de copt cele 2 straturi de aluat, se pune primul strat de aluat pe o tava dreptunghiulara.
  12. Se pune dreasupra crema de rahat.
  13. Dreaupra se pune cel de-al doilea strat de aluat copt.
  14. Intr-un vas pus pe foc, se pune cacao, 6-7 linguri de apa, zahar pudra, 3 linguri margarina(RAMA) si esenta de rom.
  15. Se lasa pe foc, pana se obtine o pasta consistenta.
  16. Dupa ce se racoreste glazura, se aseaza pe prajitura.
  17. Deasupra se pun felii de kiwi, mandarina si banane.
  18. Pentru un aspect placut se poate pune nuca de cocos.