Mod de preparare Prajitura Amandina

  1. Pntru inceput preincalzim cuptorul la 180 de grade. Separam albusul de galbenus. Frecam galbenusurile cu uleiul pana capata consistenta unei creme.
  2. Frecam albusurile cu zaharul pana se intareste.
  3. Se combina galbenusurile cu albusurile si se omogenizeaza usor. Se adauga faina si se mixeaza.
  4. Se unge o tava cu Rama Maestro si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia in tava si se da la cuptor cam 30 de minute.
  5. Pentru crema: punem un vas pe foc in care punem smantana. Apoi adaugam ciocolata neagra facuta bucati. Punem apoi esentele de rom. Amestecam bine pana se topeste ciocolata.
  6. Lasam la racit apoi dam 60 de minute la frigider.Dupa ce scoatem crema din frigider, mixam bine pana capata consistenta dorita.
  7. Blatul se taie in 2 felii si se insiropeaza cu cafea si rom. Apoi se unge blatul cu crema. Se adauga a doua bucata de blat. Se taie apoi in cubulete cu latura de 5 cm.
  8. Topim ciocolata alba intr-un vas la Baigne Marie. Procedam la fel si cu ciocolata amaruie.
  9. Ungem o bucata hartie de copt cu margarina Rama Maestro si facem pe ea forme din ciocolata, frunze, fluturi etc.
  10. Bagam foaia de copt la rece sa se intareasca formele.
  11. Scoatem formele de la frigider si decoram cu ele amandina. Pofta buna.