Mod de preparare Prajitura amandina.

Blatul

  1. Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza iar pana se intaresc bat.
  2. Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei.
  3. Se amesteca cu lingura de jos in sus.
  4. Treptat se adauga faina amestecata cu cacao si se omogenizeaza.
  5. In tava unsa, tapetata cu faina si cu hartie de copt, se pune compozitia si se coace 30-35 minute.
  6. Dupa ce se raceste blatul se taie in 2.

Crema

  1. Margarina partial topita (eu am lasat-o la temperatura camerei si s-a inmuiat foarte bine) se mixeaza bine 1-2 minute.
  2. Se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana ce acesta se dizolva.
  3. Se adauga galbenusurile, cacao si esenta de rom.
  4. Se mixeaza pana se topeste zaharul, apoi se intinde peste blat.
  5. Sirop: se pun toate ingredientele (fara esenta rom) intr-o craticioara pe foc si de cand incep sa fiarba se mai lasa 5 minute, se iau de pe foc, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.
  6. Glazura se face conform instructiunilor de pe plic.
  7. Cine doreste poate glazura cu ciocolata (1 ciocolata) topita si amestecata cu 1 lingura de margarina Rama pentru a-i da luciu.
  8. Se poate orna cu crema sau cu frisca.