Mod de preparare Prajitura ardeleneasca cu branza

  1. Preparare: Sarea si untura se amesteca impreuna cu galbenusurile, smantana, zaharul, coaja rasa de lamaie si zeama de lamaie.
  2. Faina se incorporeaza framantand bine, dupa care se da o ora la rece.
  3. Branza se inveleste intr-o bucata de panza si se pune peste un strat de malai 2-3 ore, pentru a se absoarbe tot zerul.
  4. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul si margarina.
  5. Se adauga branza de vaci trecuta prin sita, vanilia, stafidele si albusurile batute spuma.
  6. Aluatul se imparte in doua parti.
  7. O parte se intinde la dimensiunile tavii.
  8. Aceasta foaie se coace pe jumatate in tava neunsa, dupa care se intinde umplutura si se acopera cu cea de a doua foaie.
  9. Se da din nou la cuptor, la foc potrivit, pana devine aurie.
  10. Placinta se serveste calda, pudrata cu zahar tos.