Mod de preparare Prajitura armonia

Blat: 

  1. Bati albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul.
  2. Se amesteca faina cu nucile (alunele) macinate si se incorporeza in spuma de albusuri, se amesteca bine.
  3. Se toarna apoi compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit la 160 C timp de 20 de minute.
  4. Cand s-a copt scoatem blatul si il lasam putin la racit, apoi se taie in 3 parti egale.

Crema: 

  1. Se amesteca laptele cu galbenusurile, zaharul si zaharul vanilat, se pune amestecul la foc mic, amestecind constantpana se ingroasa.
  2. Dupa ce s-a ingrosat se da la o parte si se lasa sa se raceasca.
  3. Se mixeaza margarina rama maestro pina devine crema, se aduga crema racita peste margarina si se freaca pina se incorporeaza.
  4. Se umple blaturile cu crema si se dau la rece cateva ore.

Decor: 

  1. Se topesc ciocolata alba si neagra (fiecare separat) pe baie de aburi, dupa ce sau topit se intinde ciocolata neagra pe o hirtie de copt alba si peste se toarna ciocolata alba in mod neuniform, se lasa sa se raceasca, dupa ce s-a racit se rupe in bucati si se decoreaza cu ea prajitura peste blatul de deasupra.