Mod de preparare Prajitura Bounty

Preparare blat:

  1. Ouale la temperartua camerei se separa. Albusul se bate spuma tare.
  2. Pe aragaz, intr-o craticioara, se pune zaharul cu apa la topit. Cand este gata si zaharul s-a topit se adauga fierbinte ca la maioneza peste albusuri.
  3. Mixam bine cu mixerul pana incorporam tot siropul.
  4. Adaugam galbenusurile, uleiul, iar la sfarsit faina amestecata cu cacaua si amestecam cu o lingura de lemn de jos in sus.
  5. turnam aluatul intr-o forma dreptunghiulara,tapetata cu ulei si faina si dam la cuptor, la foc mediu.
  6. Se face testul cu scobitoarea cand e gata.

Preparare umplutura:

  1. Se pune intr-un vas pe baie de aburi ciocolata cu frisca. Cand s-a topit toata ciocolata dam vasul la o parte.
  2. Incorporam margarina cate un pic, mestecand bine, pana devine o pasta omogena.
  3. Adaugam fulgii de cocos si mestecam pana se integreaza tot.
  4. Cand blatul este gata, se scoate si se lasa la racit.

Preparare sirop

  1. Zaharul pentru sirop se pune la caramelizat.
  2. se adauga apa si esenta de rom si se lasa la racit.

Asamblare si decorare:

  1. Se taie blatul in 2 parti egale. Se insiropeaza prima foaie si se adauga compozitia de cocos.
  2. Se insiropeaza al doilea blat si se pune peste primul.
  3. Se topeste ciocolata impreuna cu frisca pe baie de aburi.
  4. Cand s-a topit se da la o parte si se adauga margarina.
  5. Se toarna glazura peste prajitura si se da la frigider cateva ore sa se intareasca bine.
  6. Cine doreste poate sa nu insiropeze blatul, dar este mai bun cu sirop caramel.