Mod de preparare Prajitura buchet de trandafiri

  1. Se spala in prealabil lamaile si merele.
  2. Cu ajutorul dispozitivului special, indepartezi cotoarele merelor, apoi le tai in rondele de 2-3 mm grosime.
  3. Se pune la fiert, intr-o cratita, 500 ml apa cu zaharul, zeama de lamaie si untul.
  4. Cand siropul incepe sa fiarba, adaugi rondele de mar si dai focul la mic.
  5. Dupa 5 minute, le scoti cu o paleta, le lasi sa se raceasca si le modelezi in forma de trandafiri.
  6. Cerni faina intr-un castron, iar in mijloc faci o adancitura, in care pui untul inmuiat la temperature camerei, mierea si galbenusul.
  7. Framanti aluatul si il intinzi pe planseta presarata cu faina.
  8. Asezi aluatul in tava unsa cu margarina,ridicandu-l putin si pe peretii tavii.
  9. Fierbi pe foc untul cu zaharul si cacao.
  10. Aranjezi trandafirii pe aluat.
  11. In mijlocul lor se pun stafidele si se stropesc cu sirop.
  12. Se coace prajitura in cuptorul preincalzit, timp de 10 minute la foc iute, apoi 15 minute la foc mijlociu.
  13. Scoti portiile pe farfurie dupa ce prajitura s-a racit.