Mod de preparare Prajitura "cabana ninsa"

Preparare baghete: 

  1. Se amesteca 5 galbenusuri cu 6 linguri de zahar.
  2. Se bat albusurile spuma dupa care se amesteca cu galbenusurile si se omogenizeaza bine.
  3. Peste aceasta se pun 3 linguri de lapte, un praf de copt, o lingura de cacao si 8 linguri de faina.
  4. Se amesteca din nou bine, se toarna in tava intinsa si se da la cuptor.
  5. Dupa racire se taie blatul rezultat in 18 baghete.

Preparare crema: 

  1. Se fierbe 800 ml. lapte cu 2 plicuri budinca de vanilie si 6 linguri de zahar dupa care se pune la racit.
  2. Margarina se amesteca cu 300 grame zahar pudra pana la omogenizare completa.
  3. Dupa racire budinca se amesteca foarte bine cu crema de margarina.

Asamblare: 

  1. Se taie 9 fasii egale din foile de napolitana la lungimea baghetelor si cu o latime de cca. 8-10 centimetri. Acestea le vom folosi pentru 3 cabane.
  2. Se pune una din fasii pe masa de lucru si se unge cu crema.
  3. Se aseaza 3 dintre baghete la distanta egala intre ele si se acopera cu crema.
  4. In continuare asezam doua baghete si ungem din nou cu crema. Asezam deasupra ultima bagheta si completam cu crema.
  5. Se iau alte doua fasii si se aplica pe lateral, presand usor ca sa se obtina forma unui acoperis.
  6. La fel se procedeaza si cu celelalte 2 cabane.
  7. Pentru finalizarea prajiturii se prepara o glazura din 150 grame zahar pudra, 3 linguri cacao, 3 linguri ulei, 4 linguri apa fierbinte si 1-2 picaturi otet.
  8. Cu aceasta glazura calda se acopera cele doua parti superioare ale cabanelor iar deasupra se presara nuca de cocos macinata si apoi se pune la rece.