Mod de preparare Prajitura capricii

1. Se freaca galbenusurile cu sarea, o ceasca de zahar pudra, 2 plicuri de zahar vanilat
2. Se adauga margarina topita topita si esentele de rom si vanilie, coaja rasa de lamaie.
3. Faina se cerne si se amesteca in prealabil cu praful de copt, apoi se adauga in compozitia de mai sus si se mixeaza.

4. Se ia o tava (a mea are 28x35 cm, dar merge pana la 40), se acopera cu hartie de copt, se pune aluatul rezultat in mijloc si se intindecu mana uda sau pe toata suprafata tavii.

5. Se pune tava in cuptorul preincalzit la 180de grade C si se lasa la copt timp de 25 minute.

6. Intre timp batem cele 9 albusuri de ou cu 1 1/2 ceasca zahar pudra, si un plic de zahar vanilat, ca pentru bezele, pana ce compozitia devine tare.

7. Dupa ce am scos tava cu foaia din cuptor, lasam la racit, dupa care ungem foaia cu gemul si tunam amestecul bezea peste si prearam cu nuca macinata grosier.

8. Se pune astfel tava in cuptorul racit la 150de grade C si se tine acolo pana e bezeaua capata o culoare aurie-maronie deshis.

9. Atentie ca temperatura in cuptor sa nu creasca, s-o mentineti la 150 de grade, mai putin poate sa fie mai mult nu.

10. Cam 45 de minute dureaza operatiunea asta.

11. Dupa care inchidem focul si lasam sa se raceasca prajitura o data cu cuptorul, eventual chiar cu usa putin deschisa la cuptor, depinde de cuptorul fiecaruia.