Mod de preparare Prajitura caramela

Blat: 

  1. Preparare Blat: ouale se separa; albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile si faina, in care s-a pus praful de copt, in ploaie.
  2. La final se incorporeaza linguritele de cafea instant, se amseteca bine.
  3. Se aseaza compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pt. coacere.
  4. Dupa ce s-a copt blatul se lasa sa se raceasca si se taie in 3 parti.

Crema: 

  1. Margarina se freaca spuma cu zaharul.

Sirop: 

  1. Se fierbe pe foc apa cu zaharul; se da la o parte si se adauga esenta de rom.

Glazura: 

  1. Pe foc intr-o craticioara se pune cicocolata alba sa se topeasca ,apoi se adauga si margarina se amesteca , se lasa sa fiarba in continuare pana se ingroasa.
  2. Se da glazura de ciocolata la o parte de pe foc.
  3. Separat se arde lingura de zahar si se pune imediat in glazura de ciocolata.
  4. Asezarea: se pune prima foaie de blat in tava, se insiropeaza , se intinde jumate din crema , apoi se pune cea de-a doua foaie de blat se insiropeaza, se unge cu crema ramasa; se aseaza ultima foaie de blat si se intinde glazura.