Mod de preparare Prajitura Carpati

  1. Pasul 1

    Pregatiti aluatul. Turnati apa in cratita si adaugati sare si jumatate de cub de margarina Rama Maestro. Fierbeti. Adaugati faina amestecata cu praful de copt in amestecul ce fierbe. Continuati sa amestecati cu o lingura pana cand aluatul devine lucios si nu se mai lipeste de peretii cratitei.

  2. Pasul 2

    Luati cratita de pe foc. Atunci cand amestecul se raceste putin, adaugati ouale si continuati sa amestecati.

  3. Pasul 3

    Ungeti doua tavi identice (22x27 cm) cu un cub de margarina Rama Maestro si apoi acoperiti-le cu un strat subtire de aluat. Puneti-le in cuptorul preincalzit si lasati-le timp de aproximativ 25 minute la 200 ° C. Nu deschideti cuptorul in primele 15 de minute de copt, pentru ca prajitura va scadea.

  4. Pasul 4

    Pregatiti compozitia. Fierbeti 3/4 litri de lapte cu zahar. Amestecati galbenusurile de ou cu faina si restul de lapte intr-un castron. Adaugati crema obtinuta in laptele ce fierbere. Amestecati incontinuu. Lasati compozitia sa se raceasca.

  5. Pasul 5

    Amestecati si adaugati gradual in compozitie un cub de margarina Rama.

  6. Pasul 6

    Turnati compozitia pe o jumatate de prajitura si apoi acoperiti cu a doua jumatate. Apasati-le incet si lasati-le in frigider pentru o ora. Presarati zahar pudra inainte de servire.