Mod de preparare Prajitura *Carpati*

Foi: 

  1. Zaharul se freaca spuma cu ouale pana acesta se topeste; adaugam uleiul, pana ce rezulta o compozitie ca o maioneza.
  2. Punem si laptele, putin cate putin, si batem totul bine cu mixerul; punem si bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie, esenta si la final incorporam faina, pana rezulta o coca potrivit de tare, care o impartim in 10 parti.
  3. Facem 10 foi pe acre le coacem pe dosul tavii.
  4. Dupa ce am terminat de copt foile pregatim crema.

Crema: 

  1. Ardem cele 2 cani de zahar, punem si faina si amestecam bine, apoi stingem totul cu laptele si lasam sa fiarba pana se ingroasa ca o crema.
  2. Lasam crema deoparte sa se raceasca, apoi o intindem intre cele 10 foi, dar mai oprim un pic din ea.
  3. Lasam prajitura pana a doua zi sa se inmoaie si cand s-a inmuiat bine o portionam in dreptunghiuri.
  4. Apoi, dreptunghiurile de prajitura le mai taiem si pe ele inca o data pe lung, dintr-un colt intr-altul.
  5. Ungem partile care le-am taiat cu crema si apoi le lipim in forma de triunghi; asa procedam cu toate dreptunghiurile.
  6. Dupa ce am terminat pregatim glazura.

Glazura: 

  1. Margarina Rama o frecam spuma cu zaharul si apoi adaugam ciocolata topita si racita si incorporam totul bine.
  2. Cu glazura astfel obtinuta ungem triunghiurile, apoi presaram nuca de cocos sau nuca macinata.
  3. O sa exemplific foarte bine cum trebuie taiata prajitura in pozele pe care o sa le atasez.