Mod de preparare Prajitura celor mici

  1. Foile: Adaugi in faina laptele,uleiul,zaharul,si amoniacul stins cu otet si framanti un aluat mai tare, dar elastic pe care-l lasi sa se odihneasca 2-3 ore.
  2. Il imparti apoi in 3 parti din care intinzi 3 foi.
  3. Asezi o foaie pe dosul tavii de aragaz,tapetata cu faina, o intepi cu furculita si o coci la foc potrivit 8-10 minute.
  4. Dupa ce le-ai copt pe toate, le lasi sa se raceasca si pregatesti crema: Pui fulgii si zaharul in laptele clocotit si anesteci pana obtii o compozitie omogena.
  5. Cureti merele, le dai pe razatoare, le presezi bine ca sa se scurga zeama si le adaugi in compozitia de fulgi impreuna cu vanilia si coaja rasa de lamaie.
  6. Amesteci si umplii foile cu acesta crema dupa care pudrezi prajitura cu zahar si o dai la rece 2-3 ore.