Mod de preparare Prajitura complexa carte

Preparare blat 1:

 1. Se prepara sifonul intr-un pahar dupa cum urmeaza: o lingurita de bicarbonat se stinge cu 2 lingurite de suc de lamaie, apoi se umple paharul cu apa.
 2. Intr-un bol se amesteca bine oul cu sifonul si se adauga in ploaie faina cat cuprinde, pana obtinem un aluat vartos.

Preparare blat  2:

1. Se amesteca bine faina si untura nesarata (sau margarina Rama Maestro).
2. Se imparte compozitia in trei parti egale.

Asamblare:

1. Se intinde bine compozitia 1 si se unge cu o parte din compozitia 2.
2. Se impatureste in 4 si se lasa la frigider 15 minute.
3. Procedam astfel inca de doua ori, pana se termina compozitia 2.
4. Dupa ce am terminat cu operatiunea de incorporare a compozitiei 2, aluatul obtinut se intinde bine si se taie patratele.
5. Fiecare patratel se umple cu gem, dupa preferinta si se pliaza in doua (ca o carte inchisa).
6. Biscuitii se aseaza intr-o tava tapetata cu margarina si faina si se lasa la cuptor 20-25 minute, la 200 °C.
7. Dupa ce s-au copt, se lasa la racit iar apoi se trec prin zahar pudra si nuca de cocos.