Mod de preparare Amandina

  1. Pasul 1

    Pentru blat am pus ouale, zaharul si un praf de sare in vasu de la mixer si am mixat cu viteza mica 30 de secunde si apoi 2-3 minute cu viteza mare, pana se face totul ca o crema spumoasa. Am adaugat faina amestecata cu cacao si praf de copt in aceasta spuma cu ajutorul uneie linguri, ridicand usor de jos in sus ca sa ramana aerata.

  2. Pasul 2

    Desi e o tava antiaderenta, am uns-o putin pe fund cu ulei si am turnat amestecul pufos, aranjandu-l uniform si lovind putin tava de masa ca sa se aseze.

  3. Pasul 3

    L-am copt cam 25-30 de minute in cuptor preincazit la 175 de grade. Dupa ce s-a racorit nitel, blatul l-am scos pe un gratar sa se raceasca bine. In timpul coptului am preparat si siropul din apa si zahar, pe care dupa racire l-am aromatizat cu esenta de rom.

  4. Pasul 4

    Crema am preparat-o astfel: Am pus galbenusurile si oul intreg, zaharul si cacao intr-un vas, am amestecat bine si l-am pus la bain-marie - pe baie de abur - sa se incalzeasca, sa se lege si sa se topeasca zaharul.

  5. Pasul 5

    Am dat deoparte si am frecat spuma Rama Maestro, tinuta la temperatura camerei, cu o lingura nu cu un tel ca o sa injurati de toti sfintii cand se aduna in para telului si nu ati obtinut nimic. Puteti folosi si mixerul. Am adaugat crema de ou cu cacao, doar vag calduta, in spuma de Rama Maestro in doua etape si gata crema.

  6. Pasul 6

    Am taiat blatul de jur imprejur cu un cutit cu lama subtire si lunga in doua foi cat se poate de egale ca grosime. Am pus folie alimentara in tava, am pus una din foi si am insiropat-o cu generozitate. Am pus cam 85% din crema, oprind doar putina pentru avelinele de deasupra, intinzand-o in strat uniform. Apoi am insiropat pe un gratar si a doua foaie si am glisat-o usor peste stratul de crema, asezand-o fara probleme. Am infasat in folie si am dat tava la frigider pentru cel putin 2 ore ca sa se intareasca bine crema si sa se aseze prajitura.

  7. Pasul 7

    Am scos tava si cu tot cu folie prajitura pe o alta tava plana pentru a o taia in patrate cat de cat egale. Au iesit 16 bucati decente de prajitura.

  8. Pasul 8

    Am pus serbetul si uleiul intr-un vas sa se incalzeasca si cat este fluid am glazurat bucatile de prajitura. Am lasat putin sa se intareasca glazura si am pus cu un dispozitiv cu piston pe fiecare patrat cate o avelina din crema pastrata pentru acest lucru.