Mod de preparare Cremsnit (cremes)

  1. Prepararea cremei de vanilie: Intr-un bol se freaca zaharul cu galbenusurile.  Se adauga amidonul si putin lapte rece.
  2. Se adauga apoi cate putin lapte cald, dupa care se rastoarna totul peste laptele care a fost pus la fiert cu razalitura de lamaie si fiola de esenta de vanilie.. Se fierbe la foc mic pana se ingroasa.
  3. Cand e gata se adauga o nuca de margarina Rama Maestro ca sa prinda luciu, apoi se lasa la racit. 
  4. Se pot folosi foile de Cremsnit cumparate sau se pot face din aluat de foietaj. Foaie de aluat se intinde intr-o tava pe hartie de copt. Se inteapa cu o furculita din loc in loc, se pune deasupra o alta tava de aceeasi dimensiune care sa impiedice sa creasca prea tare aluatul si se da la cuptor incins la 180 °C pentru 15 minute.
  5. Foaia de Cremes se imparte pe lungime in fasi de 4 cm. pe care se intinde apoi cu poche-ul crema de vanilie in zig-zag. Deasupra cremei de vanilie se intinde tot cu poche-ul si frisca batuta tare. 
  6. Se acopera cu o alta fasie de aluat. Pentru a se taia frumos, foaia de deasupra se portioneaza inainte in patrate. Pentru decor prajitura se poate pudra cu zahar sau se poate orna cu frisca si cate o cireasa confiata in mot.