Mod de preparare Prajitura Amandina

  1. Pasul 1

    Blat: Separi ouale, albusurile le bati cu un praf de sare, apoi adaugi zaharul si bati pana ce devine o spuma tare. Adaugi peste albusuri apa, galbenusurile si uleiul si omogenizezi. Cu o spatula incorporezi si faina cernuta, cacaua si praful de copt. Torni compozitia intr-o tava tapetata cu dimensiunea de 20-30 cm. Coci blatul timp de 25-30 minute la 180 de grade.

  2. Pasul 2

    Siropul: Amesteci intr-un ibric apa,zaharul si cappuccino. Pui pe foc ibricul si fierbi siropul pentru 5 minute. La sfarsit adaugi esenta si il lasi sa se raceasca.

  3. Pasul 3

    Crema: Margarina Rama Maestro la temperatura camerei o amesteci cu zaharul pudra, cacaua, galbenusul si esenta. Mixezi pana ce devine o crema spumoasa si fina. Lasi la racit.

  4. Pasul 4

    Blatul, dupa ce s-a racit il tai in 2 felii relativ egale. Insiropezi bine feliile, iar apoi pe prima felie pui un strat generos de crema, asezi cealalta felie si il dai la rece timp de 2-3 ore.

  5. Pasul 5

    Dupa 2-3 ore de stat la rece, portionezi blatul, taindu-l in patratele. Fiecare patratel il glazurezi cu glazura racita, (pe care o prepari incalzind apa si zaharul, apoi adaugand ciocolata rupta bucati, si amesteci pana ce se omogenizeaza si devine o compozitie lucioasa), iar apoi mixezi frisca cu crema pastrata si faci un mot fiecarei amandine. Le dai la rece timp de minim 2 ore si le servesti!