Mod de preparare Prajitura Dobos

  1. Pasul 1

    Albusurile se bat energic, cu un praf de sare si zeama de la o jumatate de lamaie pana ce se obtine o spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul tos, zaharul vanilinat, energic, pana se obtine o crema fina si spumoasa, apoi se adauga faina cernuta si se amesteca usor pana se inglobeaza si se obtine un aluat omogen.

  2. Pasul 2

    Foaia de copt se decupeaza pe masura, fundului tavii, ce o folosim pentru coacerea foilor. Aluatul se pune cu polonicul, apoi se intinde cu spatula de cofetarie, astfel incat sa fie egal si unfiorm, pentru tava mea, am folosit cca. 3 polonice, pentru fiecare foaie.

  3. Pasul 3

    Se introduce tava la copt, in cuptorul preincins, ptr maxim 5 minute, la 180 grade, nu mai mult ca este foarte subtire si se ”bronzeaza repejor”. Din aluatul obtinut, s-au obtinut 4 foi, ce apoi le-am injumatatit. Foile se taie pe jumatate imediat ce au fost scoase din cuptor, apoi se lasa la racit, doar cand s-au racit complet se desprind de pe foaia de copt.

  4. Pasul 4

    Ouale se amesteca cu zaharul tos, zaharul vanilinat intr-un vas special de fiert lapte, cu pereti dubli, in interiorul carora se adauga apa, sau pe Bain-Marie, pana ce se dizolva zaharul si se ingroase ca si o budinca.

  5. Pasul 5

    Intre timp se topeste ciocolata, la bain-marie. Se amesteca cele doua compozitii, se mai lasa pe foc cca. 3 minute, amestecandu-se continuu, aopi se lasa la rece.

  6. Pasul 6

    Rama Maestro Savoare de Unt se bate energic, se adauga pudra de cacao, apoi crema de oua si ciocolata, cate o lingura, rand pe rand pana se obtine o crema pufoasa, apoi se lasa la rece cca. 10 minute.

  7. Pasul 7

    Zaharul se pune la topit intr-un ibric cu fundul dublu, amestecandu-se usor. Atentie zaharul se caramelizeaza pana ce ajunge la o nunanta aurie;) Cea mai frumoasa foaie, se portioneaza dinainte, se unge foaie de pergament cu putina Rama Maestro Savoare de Unt, apoi se toarna caramelul si se intinde repede cu cutitul uns cu Rama Maestro Savoare de Unt.

  8. Pasul 8

    Zaharul se pune la topit intr-un ibric cu fundul dublu, amestecandu-se usor. Atentie zaharul se caramelizeaza pana ce ajunge la o nunanta aurie;) Cea mai frumoasa foaie, se portioneaza dinainte, se unge foaie de pergament cu putina Rama Maestro Savoare de Unt, apoi se toarna caramelul si se intinde repede cu cutitul uns cu Rama Maestro Savoare de Unt.