Mod de preparare Prajitura moale Titiana

  1. Foaia 1: frecam bine ouale cu zaharul si untura. Adaugam bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si faina. Punem faina cat cuprinde, ca sa obtinem un aluat mai moale. La final punem nucile taiate marunt. bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si faina. Punem faina cat cuprinde, ca sa obtinem un aluat mai moale. Coacem in tava tapetata cu hartie de copt, pana ce se rumeneste foaia.
  2. Foaia 2 - Ouale, smantana, untura, si zaharul le amestecam bine. Adaugam bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, vanilia si faina. Punem faina cat cuprinde, ca sa obtinem un aluat mai moale. Coacem in tava tapetata cu hartie de copt, pana ce se rumeneste foaia.
  3. Crema de zahar ars: Punem zaharul pe soba intr-o cratita sa se rumeneasca. Separat amestecam cele 3 linguri de faina cu 200 ml lapte si adaugam peste zahar, cand acesta este rumenit. Amestecam bine sa se omogenizeze si pe urma turnam si restul de lapte. Lasam sa fiarba pana se ingroase ca o budinca. Dupa ce se raceste o amestecam cu margarina, pana obtinem o crema pufoasa.
  4. La final ne apucam sa asablam prajitura: Punem foaia cu vanilie, adaugam crema, pe urma foaia cu nuca si iar un strat subtire de crema. Stropim prajitura cu glazura sau punem diverse ornamente pentru prajituri. Pofta Buna!