Mod de preparare Prajitura televizor

  1. Amestecam toate ingredientele pentru foi pana obtinem un aluat de consistenta tare, dar care se poate intinde cu usurinta intr-o foaie cat tava mare de la aragaz 30/40 cm. Daca este nevoie, mai putem adauga putina faina sau dupa cas, mai putina.
  2. Foaia se taie in doua pe latime dupa ce am asezat-o pe hartie de copt,apoi se coace la foc mediu timp de 15-18 minute. Se lasa la racit .
  3. Pentru blatul pandispan, batem spuma tare albusurile, apoi adaugam in ploaie zaharul si mixam pana se formeaza o bezea tare si lucioasa. Adaugam galbenusurile pe rand si amestecam cu o spatula, apoi punem faina amestecata cu praful de copt, intercalam cu uleiul si amestecam prin rasturnare .  Turnam in tava pe hartie de copt si punem in cuptorul incalzit la 175 grade pentru 25 minute. Tava de 30/20 cm.
  4. Amestecam zaharul cu faina si cu laptele rece intr-un vas care se poate pune pe foc. Apoi fierbem la foc mic pana se ingroasa ca o budinca. Cand este gata se lasa la rece.
  5. Margarina se taie cuburi si se mixeaza pana devine spuma. Adaugam apoi putin cate putin din crema iar la sfarsit  punem coaja de lamaie si cativa stropi de zeama pentru aroma
  6. Topim ciocolata impreuna cu margarina pe bain-marie. Glazuram prajitura cand aceasta este gata montata.
  7. Pentru asamblarea prajiturii, asezam o foaie maro, ungem jumatate din umplutura, punem foaia de pandispan pufos, restul de umplutura si terminam cu cealalta foaie maro. Se preseaza usor cu palmele si se glazureaza. Prajitura se da la rece si poate fi servita peste 12  ore sau cand se inmoaie.