Mod de preparare Prajitura Televizor

  1. Pentru inceput, preparam foia maro. Este o foaie crocanta, care se coace pe fundul tavii. Intr-un bol aduagam faina, cacaua, un praf de sare, zaharul, amoniacul stins cu putin suc de lamaie, laptele si margarina Rama Maestro taiata cuburi. Frammantam un alut cu mainele. Il impartim in dupa bucati egale si il dam la rece pentru o ora.
  2. Dupa ce a stat la rece, dam drumul la cuptor, la temperatura de 180 grade C. Pregatim o tava medie pentru prajituri. Pe o suprafata presarata cu faina, cu ajutorul sucitorului de lemn, intindem aluatul. Il transferam pe fundul tavii si il dam la cuptor pentru 15-20 de minute.
  3. Asa procedam si cu foaia numarul 2. Cat sunt inca caldute, taiem excesul de aluat de pe margini.
  4. Le lasam pe un platou sa se raceasca complet.
  5. Ne ocupam de cea de-a doua foie, cea galbena. Intorcem tava, cea in care am copt foile crocante si o tapetam cu hartie de copt.
  6. Foia galbena este un pandispan pufos si aerat.
  7. Cum il pregatim: separam galbenusurile de albusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare, pana se dizolva complet. Adaugam galbenusurile. Faina o cernem. Turnam jumatate in compozitie si, cu ajutorul unei spatule, cu miscari de jos in sus, incorporam faina. Adaugam si restul de faina. In felul acesta, blatul o sa fie aerat si o sa creasca frumos, fara pic de praf de copt. Il turnam in tava si il nivelam cu spatula. Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, pentru 20-25 de minute. Sau pana cand este auriu deasupra. Il lasam sa se raceasca in tava si dupa il rasturnam pe un gratar.
  8. Pregatim crema de vanilie: laptele il dam in fiert cu pastaia de vanilie. Acoperim craticioara cu un capac si il lasam sa se infuzeze cu aroma vaniliei. Aproximativ 20 de minute. Intre timp, frecam galbenusurile cu un praf de sare si zaharul, pana devin crema. Adaugam si faina. Turnam laptele caldut si amestecam bine. Punem crema pe foc si o lasam sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand, pana se ingroasa. Trebuie sa fie de consistenta unei smantane.
  9. Cat este inca calduta crema, adaugam margarina Rama Maestro frecata spuma.
  10. Asamblare prajitura: pe un platou adaugam prima foaie maro si o stropim cu o lingura-doua de coniac. Turnam jumatate din cantitatea de crema de vanilie, foaia galbena de pandispan, restul de crema de vanilie si foaia maro, pe care nu uitati sa o stropiti, la fel, cu coniac.
  11. Finisam prajitura noastra cu o glazura de ciocolata pe care o facem asa: tocam ciocolata marunt cu un cutit. Smantana o incalzim, pana la punctul de fierbere. O turnam peste ciocolata, impreuna cu un cubulet mic de margarina. Cu un tel para amestecam pana se dizolva complet ciocolata. Glazura o turnam peste prajitura.
  12. Aceasta prajitura este buna dupa ce sta peste noapte la rece, chiar si 24 de ore.
  13. Deoarece este o reteta veche, a copilariei mele, mereu merge imbunatatita.
  14. Pastaia de vanilie face diferenta in crema de vanilie.
  15. Foile maro sunt crocante, asa ca puteti face un sirop de apa+zahar+rom si le insiropati. Asta in cazul in care mananca si copii din prajitura, daca nu, stropite cu coniac sunt perfecte.