Mod de preparare Rulada cu crema de nuci

  1. Margarina Rama Maestro la temperatura camerei si taiata cubulete se incorporeaza cu degetele in faina cernuta, ca la aluatul de tarta. Cand e nisipos, se adauga laptele caldut in care am dizolvat complet drojdia, zaharul pudra cernut si sl cu praful de sare, galbenusul, coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie. Se framanta un aluat nelipicios (mai pudram cu faina daca este nevoie) si se da la rece pentru cca.1 ora, intr-o punga.
  2. Pentru umplutura se pun laptele cu zaharul, esentele si stafidele la foc mic. Se amesteca totul bine pana ce zaharul e complet dizolvat, apoi se adauga nuca macinata si se amesteca. Se lasa la racorit.
  3. Dupa ce aluatul a stat la rece, se pune pe blatul presarat usor cu faina, apoi se intinde in foaie dreptunghiulara. Se intinde umplutura cat se poate de uniform. Cele doua laturi mici se indoaie ca sa acopere putin umplutura, astfel sigilam capetele.
  4. Separam albusul de galbenus si ungem intai cu galbenus si se da la rece pentru 15 minute, dupa care ungem cu albus si dam din nou la cuptor pentru alte 15 minute. In felul acesta obtinem aspectul lucios si crapat al cojii.
  5. Se coace la 180 grade pentru 30-40 de minute. Dupa ce se raceste se inveleste in folie. Se taie a doua zi.