Mod de preparare Televizor

  1. Incalziti cuptorul la 180 grade. Luati o tava de 25*35 si taiati doua foi de copt putin mai mari decat dimensiunea tavii. Acestea va vor fi utile pentru a coace foile de cacao, veti intinde alutul direct pe ele.
  2. Bateti ouale cu zaharul pana se topeste tot zaharul si intregul amestec se transforma intr-o crema spumoasa. Adaugati margarina Rama Maestro moale, la temperatura camerei, si esenta de vanilie. Mixati pana la omogenizare completa. Adaugati bicarbonatul de amoniu stins in putina zeama de lamaie. Incorporati faina amestecata cu cacao cu ajutorul unei spatule/tel si apoi framantati cu mana pana obtineti un aluat ferm, fara sa fie elastic. Daca vi se pare ca mai e nevoie de faina, puteti sa mai adaugati in timp ce framantati aluatul pe planseta infainata.
  3. Impartiti aluatul in doua parti egale. Intindeti fiecare bucata de aluat, pe foaia de copt, cu ajutorul unui sucitor de lemn, de marimea tavii pe care le veti coace. Intoarceti tava cu susul in jos si pe spatele ei puneti foaia de copt cu aluatul intins. Intepati din loc in loc cu furculita si dati la cuptor la foc foarte mic, 130-140 grade. Coaceti 7-8 minute. Scoateti tava si lasati foaia de cacao sa se raceasca pe foaia de copt. Procedati la fel si cu a doua bucata de aluat, astfel ca in final veti avea doua foi de cacao. Lasati-le la racit.
  4. Pentru a face blatul alb va trebui sa incepem prin a separa albusul de galbenus si a bate albusul spuma tare, cu un praf de sare. Mixati galbenusurile cu zaharul pana ce devin spumoase si zaharul e topit. Mixati, adaugand uleiul si apa. Incorporati faina amestecata cu praful de copt usor cu ajutorul unui tel. Introduceti si spuma de albusuri usor.
  5. Turnati amestecul in tava in care ati copt si foile de cacao, tapetata cu o foaie de copt. Dati la cuptor si coaceti la foc moderat 30 minute. Scoateti blatul copt, faceti-i testul cu scobitoarea, eventual, si lasati-l la racit.
  6. Intr-o cratita incapatoare puneti pe foc laptele impreuna cu zaharul tos. Amestecati pana ce zaharul se topeste. Intr-un bol puneti amidonul si turnati deasupra o cana din laptele fierbinte, in timp ce amestecati pana ce amidonul se dizolva, dupa care il turnati in cratita mare. Puneti iarasi pe foc si amestecati continuu, insistand pe fundul cratitei pentru a nu se prinde. Cand amestecul incepe sa se ingroasa, amestecati mai repejor. Imediat ce s-a ingrosat suficient, va veti da seama singuri de acest lucru pentru ca va arata ca o budinca groasa, trageti de pe foc si lasati la racorit. Cand amestecul acesta va fi caldut, potrivit de caldut, il puneti intr-un bol si incorporati zeama de lamaie. Apoi mixati totul cu 200 gr margarina Rama Maestro - savoare de unt. Lasati sa se raceasca.
  7. Puneti o foaie maro, ungeti uniform cu jumatate din compozitia de crema. Deasupra, puneti blatul alb si ungeti uniform cu cealalata jumatate de crema, iar deasupra, ultima foaie de cacao. Acoperiti cu o foaie de copt, puneti deasupra un fund greu si lasati la rece cateva ore. Ornati prajitura cu ciocolata topita. Lasati sa se raceasca inainte de a o taia.