Mod de preparare Tort Boema

  1. Pentru blat separam ouale si le batem spuma cu un praf de sare . Adaugam zaharul putin cate putin in timp ce mixam, pana se formeaza o bezea groasa si lucioasa, la sfarzit punem si zaharul vanilat.. Punem galbenusurile unul cate unul si mixam pana la omogenizare completa. Apoi adaugam margarina topita, dar racita.
  2. Amestecam faina cu praful de copt si cacaoa, apoi o turnam in ploaie peste compozitia preparata inainte, in timp ce amestecam cu o spatula, de sus in jos. Punem compozit
  3. Preincalzim cuptorul la foc potrivit (170-180). Se coace in tava, tapetata cu hartie de copt, 30-40 minute. Pentru a vedea daca s-a copt se face testul cu scobitoarea. Daca este gata se scoate si se lasa la racit.
  4. Urmatorul pas este insiropatul blatului. Apoi il portionam cu un cutit foarte ascutit. Din aceste cantitati ies 10-12 portii. Despartim feliile de tort pentru ca glazura sa imbrace si marginile.
  5. Pentru prepararea glazurii am pus la fiert apa cu zaharul. Cand a inceput sa fiarba cu bule mari am adaugat zaharul vanilat si ciocolata. Luam de pe foc amestecand pana la topirea acesteia. La sfarsit se adauga margarina. Glazuram feliile si lasam sa se raceasca complet.