Mod de preparare Tort cu miere

  1. Se amesteca intr-un vas  ouale cu zaharul dupa care se adauga mierea si Rama Maestro si se pune la bain mare. Se amesteca pana cand incepe sa se topesca zaharul, dupa care se adauga bicarbonatul (compozitia isi va dubla volumul). Se amesteca bine se mai lasa foarte putin apoi se toarna compozitie peste 2 pahare de faina si se amesteca daca este necesar se mai adauga inca un pahar, aluatul trebuie sa aibe consistenta plastiline, daca pot zice asa. Se imparte in 5 parti egale.
  2. Se intinde o foaie cu sucitorul, nu este necesar sa fie rotunde dupa ce se v-o coace le veti decupa dupa o farfurie 22 cm diamteru resturile se v-or pastra pentru decor , se aseaza in tava se coace timp de cateva minute la foc mare 180-200 C atentie ca se ard foarte repede, foile trebuie sa fie auriu-maronii. 
  3. Se pune laptele la incalzit cu zaharul, separat se bat ouale cu putin zahar apoi se pune faina si se dizova cu putin lapte rece. Cand laptele e cald se toarna in fir subtire peste oua apoi se pun la foc mic, Se adauga si jumate de baton de vanilie sau esenta.
  4. Cand da in clocot se amesteca incontinuu sa nu se prinda de vas si se lasa sa fiarba 7 min. Se amesteca! Se ia de pe foc crema se adauga margarina Rama Maestro si se amesteca energic.
  5. Cand s-a racit crema se umplu foile decupate. La fiecare foaie se pune cate ~4 linguri de crema. Crema trebuie sa ramana pentru ultima foaie si laturi. Resturile de blat se pun in robotul de bucatarie si se mixeaza pana obtinem un pesmet. Cu acestea se inbraca tortul. Pentru ca eu am uitat sa pastrez crema si pentru decor am batut putina frisca si am ornat tortul insa voi putetisa il faceti simplu sau sa pastrati crema pentru finisare.