Mod de preparare Prajitura cremoasa de ciocolata
- Preincalziti cuptorul la 190 C. Ungeti bine formele cu margarina
- Topiti margarina si ciocolata intr-o cratita cu fund dublu la foc mic, sau pe baie de aburi.
- Bateti cu mixerul, ouale, galbenusurile si zaharul pana se ingroasa compozitia.
- Adaugati faina si bateti pana se omogenizeaza.
- Acum adaugati si ciocolata topita, menta si sarea. Bateti pana se incorporeaza, nu mai mult.
- Impartiti compozitia intre forme si dati la cuptor.
- Coaceti-le cam 10 minute, pana cand marginile sunt "tzepene", dar mijlocul e inca umed.
- Dupa ce le-ati scos din cuptor lasati-le sa se odihneasca 5-10 minute.
- Se pot servi fie cum sunt in forme, sau, pentru o nota de eleganta, scoateti-le din forma si asezati-le pe farfurii individuale.
- Langa ele se poate servi frisca, inghetata de vanilie, sau menta, sau fructe de padure.