Mod de preparare Prajitura cromatica!

  1. Preparare blatul galben: bati albusurile spuma cu zaharul, apoi se pun galbenusurile si amesteci bine, adaugi faina.
  2. Se coace blatul 40 minute.
  3. Preparare blat maron: amesteci toate ingredientele pe rand pana obtii un aluat care se poate intinde cu lingura.
  4. Imparti aluatul in doua parti egale si coci doua blaturi ( de preferabil pe hartie de copt).
  5. Preparare crema: amesteci laptele cu faina si se fierbe la foc mic pana se ingroasa.
  6. Dupa ce s-a racit adaugi coaja rasa de la cele doua lamai.
  7. Separat freci margarina cu zaharul pudra si adaugi din crema preparata anterior cate putin si amesteci incontinuu.
  8. La sfarsit adaugi zeama de la cele doua lamai.
  9. Asezarea: asamblezi cele trei blaturi incepand de jos cu unul maron, crema, apoi cu cel galben, crema si ultimul maron.
  10. Peste ultimul blat intinzi putina crema si ornezi dupa preferinta.
  11. Prajitura se da cel putin doua ore la frigider pentru ca blaturile sa se inmoaie.