Mod de preparare Prajitura cu afine si crema de vanilie

Preparare blat:

1. Se separa albusurile de galbenusuri.
2. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, galbenusurile se bat bine cu zaharul, 1 zahar vanilat si uleiul.
3. Se amesteca cele doua compozitii, se adauga cacaua, faina si blatul de copt.
4. Compozitia este suficienta pentru o forma de dimensiunile 25/15-eu folosesc un vas de yena mereu pentru acest gen de blat.
5. Se unge forma cu ulei se tapeteaza cu faina si se rastoarna compozitia.
6. Se da la cuptor pentru 20 min.

Asamblare si decorare:

1. Cand se raceste blatul, se imparte in doua.
2. Intr-o oala, se pune laptele cu zaharul la fiert.
3. Intre timp se freaca bine galbenusurile cu amidon.
4. Cand laptele incepe sa fiarba se ia vreo 6-7 linguri si pun peste galbenusuri amestecand continuu, se adauga apoi restul de lapte si se pune iar pe foc amestecand continuu pana se ingroasa.
5. Se adauga apoi zaharul vanilat si esenta de vanilie.
6. Se amesteca bine, bine si se lasa la racit.
7. Dupa ce s-a racit puteti sa adaugati 1-2 linguri de frisca in compozitie.