Mod de preparare Prajitura cu biscuiti

  1. Ungeti tava cu ulei(dimensiunile tavii - 23 x 33)si acoperiti partea de jos cu hartie de copt.
  2. Bateti albusurile adaugand treptat zahăr. În cele din urmă se adaugă făina amestecată cu praful de copt si cacao.
  3. Amestecati cu lingura pentru a nu se lasa, apoi dati la cuptor( faceti testul cu scobitoarea pentru a vedea cand s-a copt).
  4. Crema: puneti 300 ml lapte pe foc. Bateti galbenusurile si zaharul si apoi se adaugă în amestecul de ou 200 ml de lapte si amidonul.
  5. Se amestecă bine pentru a nu se forma cocoloase si se adauga peste laptele de pe foc, amestecând constant.
  6. Cand se ingroase se ia de pe foc si se lasa la racit. Cand este inca calduta se adauga margarina si vanilia.
  7. Gelatina se pune la hidratat in cateva linguri de apa rece. Cand s-a hidratat se pune pe baie de aburi pana la dizolvare completa.
  8. Se adauga peste budinca si se amesteca bine.
  9. Dupa ce crema si blatul s-au racit se asambleaza: Blatul se pune intr-o tava curata, se insiropeaza, se distribuie crema de ou,apoi frisca batuta si se acopera cu biscuiti inmuiati in lapte/sirop,lasandu-se spatiu inte ei pentru a putea taia.
  10. Se lasa la rece cel putin 3 h., apoi se orneaza cu ciocolata.