Mod de preparare Prajitura cu biscuiti, budinca si bezea

  1. Asezam biscuitii intr-o tava in trei straturi.
  2. Dam portocala prin razatoare.
  3. Facem un sirop din apa, 1 lingura de zahar, esenta, cacao si zeama de la portocala.
  4. Cu aceasta compozitie insiropam biscuitii (turnam usor peste ei).
  5. Punem praful de budinca intr-un castron cu cele 6 linguri de zahar ramase; le amestecam, punem 100 ml lapte si restul de lapte il punem la fiert.
  6. Cand incepe sa fiarba la foc mic adaugam budinca amestecand continuu pana se ingroasa.
  7. Cand s-a ingrosat ca o smantana, o luam dupa foc si o turnam peste biscuiti.
  8. O lasam sa se raceasca budinca si cand s-a racit de tot, preparam bezeaua din albusurile de ou, cu 7 linguri de zahar.
  9. Punem si bezeaua, incalzim cuptorul la temperatura medie.
  10. Cand a ajuns la temparatura il oprim si bagam prajitura in cuptor pentru 10 min.
  11. Cand punem frica in loc de bezea nu mai este nevoie sa o bagam la cuptor.
  12. Asezam frisca, ornam dupa preferinte cu ciocolata rasa, cacao etc si bagam la frigider 2 ore.