Mod de preparare Prajitura cu biscuiti si cafea

Foi: 

  1. Foaia 1: Se bat albusurile spuma cu apa si zaharul pana ce acesta se topeste.
  2. Se adauga apoi treptat galbenusurile si faina, se amesteca si se toarna compozitia in tava de la aragaz, unsa cu margarina si tapetata cu faina.
  3. Se da la cuptor pentru 25-30 minute si se coace la foc potrivit.
  4. Pentru foaia 3 ( caci foaia 2 este din biscuiti ) se pune miezul de nuca intr-o tava, se prajeste 15-20 minute, apoi se taie marunt.
  5. Se bate albusurile spuma cu zaharul, se adauga nuca maruntita si faina, se omogenizeaza compozitia si se torna in tava de la aragaz, unsa cu margarina si tapetata cu faina.
  6. Foia se coace la foc mic, 20-25 minute.

Crema: 

  1. Se amesteca galbenusurile cu ouale si zaharul si se fierbe pe baie de aburi pana se ingroasa, dar tb avut grija sa se mestece tot timpul.
  2. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se amesteca cu margarina si ness-ul pana se obtine o crema omogena.
  3. Prajitura se asambleaza intinzand peste prima foaie jumatate din crema, asezand biscuitii unul langa altul, punand crema ramasa si asezand a treia foaie.
  4. Se bate spuma cele 2 albusuri cu zaharul si se intinde bezeaua peste ultima foaie.
  5. Prajitura se da la rece si se taie a doua zi, astfel incat fiecare bucata de prajitura sa contina un biscuite.