Mod de preparare Prajitura cu branza dulce si cirese din compot

Blat:

  1. Sfaramati biscuitii cu sucitorul sau cu blenderul. (eu am pus o parte biscuiti 2 parti piscoturi)
  2. Amestecati biscuitii cu margarina si puneti-i in forma de tort.
  3. Presati cu lingura sau cu un capac mare de borcan.
  4. Puneti tava in frigider cat timp pregatiti umplutura.

Umplutura:

  1. Scurgeti ciresele si colectati siropul/sucul. Eu am mai pus inca 100 g cirese proaspete fara samburi.
  2. Completati pana la 500 ml cu apa sau suc rosu (Santal cirese, Graninii visine, etc).
  3. Amestecati branza cu zaharul, zaharul vanilinat si sucul de lamaie.
  4. Bateti smantana cu intaritorul, cam 3 minute, sau frisca, depinte ce folositi.
  5. Amestecati frisca si branza si puneti compozitia peste blatul de biscuiti.
  6. Asezati peste branza ciresele amestecate.

Decor:

  1. Pregatiti gelatina cu sucul de cirese fara sa o fierbeti!!! si turnati peste cirese.
  2. Lasati prajitura la frigider cel putin 2-3 ore.
  3. Inainte de a o servi ornati prajitura pe margini cu ciocolata alba rasa.
  4. Desfaceti cu grija forma, eventual inainte de a o desface treceti cu un cutit subtire pe marginea tavii.
  5. Ciresele se pot inlocui cu cu visine in compot.